Afgelopen zaterdag werden de jeugdige mountainbikers van de WTC Markelo tijdens hun wekelijkse training bij de starttoren van de Markelose Motorclub verrast met een training van Hans Becking.

Hans is meervoudig Nederlands kampioen mountainbiken en hij heeft een scala van prestaties op zijn naam staan als wegwielrenner, veldrijder en mountainbiker. Een van zijn topprestaties was in 2021 een derde plaats in het eind klassement van Cape Epic, een loodzware mountainbikewedstrijd van zeven dagen in Zuid Afrika. En ook dit jaar is hij bij de duo´s van de Cape Epic derde geworden.

Deze mountainbiker van wereldformaat trainde de Markelose jeugd over hun lichaamshouding  en de techniek bij steile beklimmingen, afdalingen, bochten en hindernissen  zoals boomstammen etc. Hij kreeg een aantal deelnemers zo ver dat ze met hun bike zonder schroom over een steile helling de diepe leemkuilen inreden of over een boomstam van 30 cm sprongen.

Een aardige en goedlachse atleet die met zijn mountainbike meer langs dan op de paden reed. Een keer ging het mis, dat hij viel. Maar het leek er meer op dat het opzet was tot hilariteit van de jeugd.

Na afloop van de training kregen alle jongens van Hans een fietssjaal van Buff, de Spaanse sponsor van Becking.

Als dank voor de verzorgde training overhandigde  Thijs  aan Hans een attentie, namens de WTC Markelo.

De voorzitter van de WTC Markelo, Gerda Nijhuis, was via haar buren, de ouders van Hans Becking in contact gekomen met Hans. De ouders waren dan ook aanwezig bij aanvang van de training. Enige trots was van hun gezichten te lezen, maar dat mag dan ook wel met een zoon van zo’n wereldklasse!