Samen met Stichting Wielersport Markelo en Stichting Kanjers voor Kanjers kan WTC Markelo terug kijken op een geslaagde MTB Clinic voor de jeugd van Markelo en omgeving op 21 december 2019.

Hoewel de weersvoorspellingen niet gunstig waren lieten de kinderen zich niet kennen. Alle 40 kinderen die zich vooraf hadden aangemeld waren om 9:00 uur aanwezig bij de start van de clinic bij De Haverkamp waar de fietsen van Kanjers voor Kanjers al voor hun klaar staan.

De jonge deelnemers (van 6 jaar tot en met 15 jaar) vertrekken onder begeleiding van de instructeurs van Kanjers voor Kanjers en de begeleiders van WTC Markelo in drie groepen naar het motorcrosscircuit op de Herikerberg. Daar laten de jonge mountainbikers zich opnieuw van hun beste kant zien. Gretig laten ze zich instrueren en binnen korte tijd voeren ze volleerd remproeven uit en gaan ze behendig slalommend tussen de pionnen door. Ook worden de eerste heuvels op het circuit bedwongen.

Gelijktijdig met de jeugdclinic wordt de Markelose ATB tocht voor volwassenen verreden met een verzorgingspost op het motorcrosscircuit. De senioren kunnen de jeugd zien trainen en nemen hun petje af. Ze kunnen alleen maar concluderen dat er voldoende wielersport-talent in Markelo aanwezig is!

Na de pauze  met een drankje en een tussendoortje gaat de jeugd in groepen over de single tracks van de Markelose ATB-route terug naar de Haverkamp. Da’s natuurlijk het echte werk!

Bij de Haverkamp wordt een koel glas ranja en een broodje kroket/frikadel naar binnen gewerkt. Dat gaat er natuurlijk wel in na een ochtend hard trainen! Er zijn alleen maar positieve reacties te horen van de jonge deelnemers.

WTC Markelo wil in het voorjaar 2020 (precieze datum volgt nog) beginnen met het geven van MTB trainingen voor jeugdleden. Deze trainingen zullen plaatsvinden op de zaterdagmiddag. Deze clinic was een mooie gelegenheid voor de jeugd en voor WTC Markelo om met elkaar kennis te maken.