Vandaaag – zondag 15 augustus – stond er een lange route gepland. De vraag was of we met WTC 1 en 2 gezamenlijk op pad zouden gaan. Na intensief beraad (mag iedereen zo lang van huis?) zijn we met 12 mensen (3 dames en 9 heren) op stap gegaan. Onze ‘nieuwkomer’ Jan Amtink toonde zich nog licht onzeker over de afstand, maar we hebben hem kunnen overtuigen dat hij dat prima aan kan. De omstandigheden waren echt geweldig, goede timing van de WTC. De route naar de Posbank via Almen, Zutphen en Brummen is al de moeite waard. En wat te denken van een echt stukje kasseien in het centrum van Zutphen. Zo togen we in een lekker tempo naar het begin van de Posbank route. En dan krijg je als eerste de Lange Juffer voor je kiezen. Nou, met die Juffer valt niet te spotten!

Om niet iedereen over de kling te jagen werd de groep opgesplitst in een groep ‘berggeiten’ en een groep ‘hennig an’. De berggeiten hadden de vaart er goed in en waren vlot boven. De groep ‘hennig an’ volgde op gepaste afstand. Na de koffie (thee voor Gerda) en appelgebak ging het richting de Zijpenberg en Emmapyramide. De berggeiten hadden de smaak goed te pakken en trapten lekker door op de bekende klimmetjes bij de Posbank. De groep ‘hennig an’ deed er onbedoeld een lusje bij aan met als gevolg dat ze toch iets minder hennig an konden doen dat de bedoeling was. Net toen de ‘berggeiten’ wat ongerust werden, kwamen de anderen toch bij het uitzichtpunt op de Posbank (alleen uit een iets andere richting dan verwacht).

Daarna ging het in een mooie afdaling naar de Steeg en vervolgens naar het pontje bij Dieren. Na een gezellige overtocht met fotoshoot konden we over het fietspad over de dijk genieten van fraaie plaatjes van de IJssel en gingen we daarna door het pittoresque Bronkhorst. We kregen daar ook nog een echt stuk klinkerweg voor de kiezen. Het laatste deel van de route hadden we de wind mooi achter, dus we konden lekker doorfietsen. Alleen was er veel recreatief verkeer op de route, dus dat was extra uitkijken. Ook was er nog even pech onderweg (geen lekke band, maar wel een eigenwijze ketting die er slecht weer op wilde).

Het laatste stuk Visschersdijk ging het gas er nog even op en liep de snelheid even flink boven de 40. Op het Kaasplein tevreden gezichten en daar doen we het met elkaar voor.