Het was een mooi gezicht op het Kaasplein, zondag 26 september om 9.00 uur. De cirkel met fietsers werd groter en groter en dat was zeker een fotomoment waard. En Gerda gebruikte als voorzitter dat bijzondere moment om iedereen welkom te heten.

Opvallend was ook de enorme groep mtb-ers. Die winnen het qua aantal wel van de mensen op de racefiets. Zelf ging ik met een gecombineerde groep van T1 en T2 op pad onder leiding van Wilko Hesselink. De temperatuur was lekker om te fietsen, alleen vingen we in het eerste deel toch helaas wat regendruppels op. Vooral in de buurt van Goor was de weg ronduit goor, maar dat mocht de pret niet drukken. Al slingerend gingen we via binnenweggetjes naar Diepenheim en daarna richting het koffiepunt bij v.v. Lochuizen. Met een bak koffie en een lekkere appelgebak was het ook goed vertoeven daar, zeker nu we niet meer precies op de 1,5 meter hoeven te letten. En voor de liefhebbers was er een extra bak koffie (voor een enkeling natuurlijk een kop thee). Na de pauze gingen de mountainbikers, gravelbikers en de racers weer ieder hun eigen weg. De groep T1-T2 mocht even losgaan op de Needse berg (er zijn er altijd wat die het gas even vol in willen drukken). Na de Needse Berg ging het in een ontspannen tempo richting Markelo waar nog wel even flink aangezet werd op de Traasweg en de Markelose Berg. Hans Hoevink troonde zich daarbij tot de lokale bergkoning door als eerste boven te komen.

Vervolgens was het tijd voor een lekker drankje. De grote glazen Weizen smaakten weer goed bij de echte liefhebbers. Het bestuur van de WTC tracteerde ons ook nog op een bal gehakt of kopstukken (kip nuggets) en dat ging er natuurlijk wel in.  Helaas was er ook minder goed nieuws, want bij het mountainbiken bleek Erik Jansen een stevige val gemaakt te hebben. Nader onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij een rib heeft gebroken en een breukje in de lendenwervels heeft. Erik, vanaf deze plek van harte beterschap gewenst.

Gerda keek nog even terug op het afgelopen zomerseizoen. Het was soms vallen en opstaan (met enkele vervelende valpartijen), maar gelukkig ook veel mooie tochten en blije gezichten. Het aantal leden groeit nog steeds, ook bij de jeugd, en daaruit blijkt dat de WTC Markelo leeft.

Bestuur, dank voor de organisatie van de seizoensafsluiting. Nu op naar de Dutch Masters komende zondag vanuit Haarle. Dat wordt vroeg opstaan, ook voor mezelf. Elk jaar staan er veel Markeloers aan de start, maar dit jaar spant dat de kroon met ruim 40 deelnemers. Iedereen veel succes gewenst met deze monstertocht.

Alfons Ganzevles