Fietsweek Markelo 2024

De Fietsweek Markelo 2024 bestaat uit:

  • Vrijdag 14 juni: Wielerronde van Markelo
  • Zondag 16 juni: Toertocht voor race/gravel/mtb
  • Dinsdag 18 t.m. vrijdag 21 juni: fiets 4-daagse voor toerfietsers

Vrijdag 14 juni – Wielerronde van Markelo:

Op vrijdag 14 juni wordt de Fietsweek van Markelo afgetrapt met de jaarlijkse wielerronde.
De 2024 editie van de wielerronde van Markelo vindt plaats op een prachtig parcours met omloop over de Markelose berg. Dit jaar start de omloop om 18:00 uur met een Jeugd MTB wedstrijd waarbij de jeugd uit de regio de strijd aangaat voor het Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap van Markelo.
Daarna gaan om 18:30 uur de vrouwen elite van start, deze wedstrijd telt mee voor de Viro Criterium Cup Twente. Gevolgd door de mannen amateurs welke starten om 20:15 uur.
Nadere info op de website van Stichting Wielersport Markelo.

 

Zondag 16 juni: 5-heuvelen toertocht voor race/gravel/mtb:

In de prachtige heuvelachtige omgeving van Markelo is op zondag 16 juni een toertocht uitgezet voor race/gravel/mtb. De start locatie is café de Pot, Potdijk 9 te Markelo. Er zijn verschillende afstanden uitgezet, voor ieder wat wils.
Inschrijven is mogelijk via de website van de NTFU (link).
De toertocht wordt georganiseerd door de WTC Markelo.

 

Fietsvierdaagse Markelo: 18 t/m 21 juni 2024 – toerfietsers:

De Markelose fietsvierdaagse start jaarlijks op de 3e dinsdag in juni. De 43e editie wordt gehouden van dinsdag 18 juni tot en met vrijdag 21 juni 2024.
De fietsroutes leiden de deelnemers door het prachtige heuvellandschap van Markelo, Twente, Salland en de Achterhoek en is door de NTFU met 2 sterren gewaardeerd.
De start is dagelijks vanaf 9:00 uur bij  ’t Wapen van Markelo, Grotestraat 1, 7475 AZ Markelo. Ook dit jaar weer de mogelijkheid om te kiezen tussen routes van 30, 45 of 60 kilometer. De fietsvierdaagse wordt georganiseerd door de Stichting Wielersport Markelo.